Kurser och utställningar

NUMERA SKRIVER JAG MEST UNDER VANLIGA ”HOME” EFTERSOM JAG INTE ÄR SÅ BRA PÅ ATT FÅ NÅGON ORDNING PÅ DET HELA. JAG ÄR BETYDLIGT BÄTTRE PÅ HUNDAR ÄN PÅ DATORER

 

Söndagen den 24:e mars 2013, på Malmö arena, internationell hundutställning och vi var där, Asta, husse o jag. Jättegullig domare från Makedonien som var mycket mjuk mot Asta som tyvärr var rädd för det mesta idag, så mycket hundar och människor o oväsen i högtalare mm mm. Ovanpå detta, en matte som är jättenervös (varför???). Allt slutade bra ändå och hon blev BIR, Konkurrensen var inte stor, det var tyvärr bara Asta där, men det är ju inte säkert att man får cert osv bara för att man är själv, så glada blev vi förstås. Nu krävs det bara ett cert till för att hon ska bli champion…………..Nästa gång får nog husse gå med henne eftersom jag blir så nervös och det märker ju Asta.

Det är ingen perfekt ordning på mitt skrivande, men man får ha lite fantasi när man läser här.

Asta gick sin första kurs, en valpkurs på Veberöds brukshundklubb.Matte tyckte förstås att hon var sååååååå jätteduktig.

Därefter gick matte o Asta en allmänlydnadskurs som också den var givande för båda.

På våren 2012 gick husse o Asta på en hundägarutbildning hos Jeppe Stridh. Kursens innehåll var hur man ska bli en bra ledare för sin hund med tyngdpunkt på vardagslydnad och situationer relaterade till detta. Denna kurs var enormt intressant och otroligt givande.

Sen har matte o Asta gått nybörjarkurs i agility och går nu (hösten 2012) fortsättningskurs. Det är förstås jätteroligt, men matte hade behövt bättre kondis o Asta hade behövt lite bättre självförtroende vad det gäller bommen och vippan. Men det kommer nog så småningom, roligt har vi i alla fall.

 

 

27:e augusti 2011 ställdes Asta ut för första gången på en mindre utställning i Skurup, hon klarade det galant och fick BIR och HP

 

 

 

 

 

 

Vi åkte omkring och ”övade” på en del mindre utställningar som olika brukshundklubbar ordnade, bl a Lund och Veberöd, det gick jättebra och det blev BIR och HP varje gång.

På Nordskånska kennelklubbens utställning den 21/10  2011 i Hässleholm blev hon bästa valp med HP.

Därefter var det dags för sydskånska kennelklubbens valputställning i Malmö, den 26/11 2011. Där blev hon bästa tikvalp med HP.

Sen den 17 mars 2012 var det dags för den intenationella utställningen i nya Malmö mässhallar. Där blev det Excellent med cert.

Ännu ett Excellent blev det på Nordskånska kennelkubbens utställning i Hässleholm den 20 maj 2012, Där blev hon 3:a bästa tik och fick reservcert.

Den 6:juli 2012 åkte vi till Tvååker där Hallands kennelklubb hade sin utställning, där blev det ett Very Good och plac 1 i konkurrensklass.

Sofiero blev det den 8/9 2012, resultatet blev Very Good och plac 1 i konkurrensklass. Domaren var spanjor och tyvärr skrämde han Asta genom att alltför snabbt ”kasta sig” över henne samt tog tag i hakskägget när tänderna skulle visas. Asta klarade det bra, men jag såg att hon blev rädd och domaren skrev i sin kritik bl a att han önskade att hon hade ”a more sure temperament”. Jättetrist med sådana domare.

För att få upp ångan igen så fick hon ställas ut på vår egen utställning på Veberöds brukshundklubb den 30:e sept 2012. Vilken lycka med världens mjukaste goaste domare som tog så fint i Asta så hon fick tillbaka känslan att det inte är så farligt med utställningar trots allt. BIR o HP.

Det är inte helt lätt att få det i rätt ordning, så denna bild är från Malmöutställningen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>